Őszi rendezvény az Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskolában

(2019-10-28)

Reggel 08:15 órakor a 2.osztályban gyűltek össze  a tanulók, hogy az őszi fesztivál megkezdődjön. Először a csapatok kialakítása történt meg, 7 fős  csapatok kialakítására került sor, ami 5 csapatot jelentett. A csapat nevek meghatározása úgy történt, hogy puzzlét kellett kirakniuk minden csapatnak és ott rejtőzőtt két nyelven a csapatok neve. Az alábbi csapatnevek voltak: Szorgos hangyák-Pridne mravlje, Szelíd őzikék-Mirne srne, Hét pettyes katicák- Pikapolonice,Éjszakai baglyok-nočne sove,Ravasz rókák-zvite lisice.

Egy mesével indult a megmérettetés. Ősztündért elrabolták  a gonosz erdei manók és a csapatoknak kell kiszabadítaniuk úgy, hogy a különféle feladatokat meg kell oldaniuk. 6 állomáson volt szükség a tanulók ügyességére, furfangjára. Minden állomáson 15 percet tartózkodtak és gyűjtötték  atündér részére a szabdító tárgyakat, dolgokat. Az 1.állomáson, amely a „Szőlőszüret” nevet viselte szőlő fürtöt kellett készíteni, amellyel meg tudták vesztegetni a bormestert és így segít nekik az Ősztündér kiszabadításában. A 2. állomáson, „Boszorkánykonyha” keresztrejtvényt kellett megoldani szlovén szavak, gyümölcsök beírásával, valamint gyümülcssalátát kellett készíteniük. A 3.állomáson, Dúdoló néven QR-kód segítségévelmegkeresték a tündér kedvenc dalát. A manók viszont átírták a szöveget és a hibákat ki kellett javítaniuk. A manók elrabolták a tündér varázsgyűrűjét, ezt is meg kellett találniuk. A 4. állomáson, Betűzdé-nél két feladat várta  a tanulókat. 6 perc alatt minél több ö betűs szót kellett leírniuk, valamint 3 puzzlét kellett összerakniuk és helyes sorrendbe rakva egy dobozt tudtak kinyitani, amelyben hasznos információk lapultak. Az 5. állomáson „Lovagi tornán” vehettek részt. Játékos, ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk: gesztenye hordás hurkapálcával, ágsöprűvel tökgörgetés akadályok között, Csizmás Kandúrnak öltözve (csizma és kalap) futás akadályok között.

A „Tökölödő” állomáson a tudásra és a szerencsére volt szükség. Az állomásokon szerzett információkkal kapcsolatosan kérdésekre kellett válaszolniuk, valamint egy interaktív játékkal zárult a megmérettetés.

A program végére kiszabadult az Ősztündér, megkapta az ajándékokat.

Hangulatos és élvezetes programon vettünk részt ezen a napon.

KÉPEK / SLIKE

« Vissza
Új széchényi terv